Guide til havemøbler: træ eller ikke træ?

Når du skal købe nye havemøbler, er der mange ting du skal tage højde for. Du skal bl.a. tænke på, hvordan du på bedst mulig vis byder hyggen indenfor på din terrasse, så de lange grillaftener og afslappende eftermiddage bliver så nydelsesværdige som muligt. Du skal også tænke på, hvordan du får stilen på din terrasse til at passe til stilen i resten af dit hus, mens du ikke mindst skal overveje, hvilket materiale dine havemøbler skal have.

Der findes mange forskellige typer af havemøbler i mange forskellige materialer. Og hvilket materiale, du skal vælge, afhænger bl.a. af, hvor meget tid du har lyst til at bruge på vedligehold. Men de forskellige materialer kommer naturligvis også med forskellige æstetiske kvaliteter, og det kan således betale sig at give materialet en grundig tanke, inden du køber.

Køb træ for varme og lang levetid

Hvis du køber havemøbler i eksempelvis teaktræ, får du et sæt møbler som er utroligt hårde og derfor også utroligt slidstærke. Havemøbler i teaktræ giver dig således en rigtig lang levetid sammenlignet med havemøbler i andre materialer, hvorfor møbler i træ er en god sikring for fremtiden.

Havemøbler i træ har imidlertid den ulempe, at de kræver mere vedligehold end andre havemøbler. Træ skal nemlig gerne olieres jævnligt for at undgå, at en trist grå nuance overtager træet og gør det kedeligt at se på.

Polyratten kræver mindre vedligehold

Hvis du gerne vil have havemøbler, som er helt fri for vedligehold, skal du vælger møbler i polyrattan. Du kender sikkert polyrattan som det flettede materiale, der pryder mange moderne havemøbler, og det er altså et utroligt stærkt materiale, som ikke kræver noget vedligehold. Du skal således hverken tænke på at skulle oliere eller male. Du kan bare lade dine møbler stå ude i både regn og slud, mens solen heller ikke har en chance mod de UV-bestandige overflader.

Polyrattan giver desuden et moderne og stilrent look til din terrasse, som kan passe ind i eksempelvis den moderne villahave. Derudover er polyrattan billigt at producere og derfor ofte et billigere valg end havemøbler i andre materialer