4 fede designerlampe brands

Intet rum uden lys. Det er simpelt, men sandt – og også unuanceret. For lys er ikke bare at se, hvad der er foran dig. Lys er belysning, og det er en af de vigtigste ting at have med i sin indretning, fordi øjet ser, hvor lyset kommer fra. Og der er ikke mange andre steder i din indretning, hvor du har samme muligheder for at vælge mellem vovede eller elegante lamper, der bader dine rum i lys. Designerlampe er en disciplin, der hele tiden bliver forædlet af nogle af verdens allerdygtigste og mest kreative mennesker. Mange af de fedeste designs er danske, og det virker som et faktum, at danske designere kan være med de allerbedste, når det kommer til designerlamper. Derved ikke sagt, at der ikke er spændende muligheder i udlandet. Der er nemlig meget at vælge mellem, og det hele handler om, hvad du ønsker at tilføre dit rum. Skal det have elegance og smukke, udtænkte linjer? Eller skal det have liv, energi og liv? Her er et forslag til både det elegante og det livlige.  

De elegante designerlamper

Hvis der er noget, vi forstår i Danmark, er det elegancen. Der er ikke mange, der kan konkurrere med dansk design på de tænkte linjer, der i sin kunstform nærmest bliver skulpturkunst, fordi der er lagt så meget tanke i hver enkelt linje og detalje. To af de fedeste designerlampe brands skyldes danskernes kompetencer og er derfor også af dansk afstamning. Det handler om:

  • Georg Jensen
  • Lyngby Porcelæn

Det er begge helt klassiske designs, hvor det er bedre at gøre mindre til absolut perfektion end lidt for meget, der kun når 99% i mål. Georg Jensen laver nogle designlamper, der kurver elegant som halsen på en svane, mens Lyngby Porcelæn er et af de designerlampe brands, der  virkelig mestrer det klassiske udtryk. 

Lys med liv i

Der er dog også mere energifyldte muligheder. Her er dansk design heller ikke udelukket, og to af de fedeste designerlampe brands er:

  • Louise Roe
  • Please Wait To Be Seated

Please Wait To Be Seated er legesygt og springfyldt med energi. Du kan se på det i lang tid, uden du helt når til bunds i, hvilke følelser, lampen giver dig. Detaljerne er gennemtænkte, men de er utroligt livlige. Louise Roe er elegant, men der er alligevel noget energi i designet, der ikke er til at tage fejl af, selvom det også er klassisk.