Sådan gør du pengepungen en tjeneste med flexleasing

En mand kører i en dyr Mercedes

Du har sikkert hørt om leasing før, men har du hørt om flexleasing? Denne type leasing kan være en optimal løsning for dig, der har store og dyre bildrømme, men ikke har økonomisk råderum til enten at optage et lån eller at betale ud fra opsparingen inden for en overskuelig fremtid. Lyder det som noget for dig? Så læs videre, hvor du får et kort overblik over flexleasing.

Slip afsted med en lavere registreringsafgift

Det, som gør flexleasing privat så attraktivt, er, at der er penge at spare i forhold til den dyre registreringsafgift. Normalt når du køber en bil, så skal du betale den fulde afgift på én gang, men det skal du ikke med flexleasing. Her slipper du afsted med at betale en lille procentdel af afgiften hver måned, som afhænger af bilens alder:

  • For en ny bil på op til 3 måneder betaler du 2% af registreringsafgiften
  • Herefter og indtil bilen er 3 år, betaler du 1% af registreringsafgiften
  • Og ved en bil der er 3 år eller ældre, betaler du kun 0,5% af registreringsafgiften

Fleasing biler kan derfor betale sig, hvis din drømmebil har en meget høj afgift, eller hvis du ønsker at skifte din bil ud med jævne mellemrum, da du så ikke vil komme til at betale den fulde afgift.

Køb eller sælg bilen ved aftalens udløb

Når din leasingperiode er ovre, så står du for bilens såkaldte restværdi. Du skal altså selv sørge for at sælge bilen videre – eller selv købe bilen – efterfølgende. Flexleasing kan altså være en mere økonomisk overskuelig måde at købe en dyr bil på, fordi registreringsafgiften afbetales den første lange stykke tid. Det er dog ikke i alle situationer, at flexleasing er en god og fordelagtig måde at få bil på, så vær opmærksom på dine behov, inden du kaster dig ud i det. Hvis du ønsker at have bilen i mange år og ikke er så interesseret i de helt dyre modeller, så er det ikke sikkert, at flexleasing er den rette vej at gå for dig.