Den bedste vinkelsliber du finder

Er du på jagt efter en ny vinkelsliber? Så er du kommet til det helt rette sted. Der findes mange valgmuligheder, og det er vigtigt at være bevidst om en række af forskellige parametre, inden du vælger en vinkelsliber. Ved at gøre det, kan du med større sandsynlighed finde en model passende bedst til dig. Nogle af de parametre vil være:

  • Greb
  • Funktion
  • Mærke
  • Strømforsyning
  • Og lignende

Ved at være opmærksom på parametre som disse, kan du gå på jagt i det store udvalg af gode vinkelslibere og finde den rette model til dig. 

Med ledning eller batteri? 

Det er vigtigt at overveje, om vinkelsliberen skal være med ledning eller batteri. Skal vinkelsliberen som oftest benyttes i nærheden af stikkontakter, kan du sagtens vælge modellen med ledning. Denne vil i nogle tilfælde også være lidt kraftigere. Den egner sig eksempelvis godt til værksteder. 

Skal du derimod have den med i felten, kan det være en fordel med den batteridrevne variant. Denne model er mere fleksibel. Disse vil som oftest være en smule mindre og egne sig til almindelige opgaver til skæring, slibning og lignende.

Behovet bør diktere valget

Langt hen ad vejen er det vigtigt, at du lader dine behov diktere valget af vinkelsliber. Nogle typer af slibere vil egne sig bedst til sten og beton, mens andre vil egne sig bedre til metal. Arbejder du udelukkende i et af materialerne, kan det være en fordel at vælge en variant passende til dette. Har du at gøre med forskellige materialer, kan du med fordel undersøge mulighederne for en hybridvariant, der egner sig til flere materialer.

Dernæst bør du være opmærksom på funktionerne. Nogle vinkelslibere er udstyret med en spindellås, som gør det muligt at skifte værktøj. En sådan model er fleksibel og kan benyttes i mange henseender. Andre modeller har justerbar skærm, så du kan komme til ved smalle steder, og justere skærmen, så der kommer mindst muligt støv, færrest mulige gnister osv. i din retning. For at øge fleksibiliteten af dit arbejde, kan du tilmed vælge modeller med variabel hastighed.